1913 – af Florian Illies

1913 - Århundredets sommer - af Florian IlliesDette er historien om en særlig tid, nemlig sommeren 1913, som på godt og ondt var et helt utroligt år. Der skete en lang række begivenheder som har formet vores verden til det sted vi kender i dag. Florian Illies tager os med tilbage i tiden og genopliver det spændende og medrivende drama som 1913 var.

Florian Illies er født i 1971 og er tysk journalist, forfatter og kunsthistoriker. Han har været kulturredaktør på avisen FAZ og efterfølgende på Die Zeit siden 2008. I dag sidder han med ansvaret for kunst fra det 19. århundrede hos auktionsfirmaet Villa Griesbach. Florian Illies har skrevet fire bøger, men 1913 er hans store internationale gennembrud. Der er solgt over 1 million eksemplarer af hans bøger i Tyskland.

Om bogen 1913 – Århundredets sommer

Nu sidder du sikkert og undrer dig over hvad der egentlig skete i 1913, som var så specielt. For bare at nævne nogle af hændelserne, så var det året hvor Kafka skrev sin berømte novelle ”Forvandlingen”, Hitler sad og malede billeder af domkirken i Wien og solgte dem til turister, mens Stalin på samme tidspunkt gik tur i slotsparken i selvsamme by. I Amerika spiller Louis Armstrong (som på dette tidspunkt er en lille knægt) sine første toner på en trompet som han har lånt.

I år 1913 ændrede politik, teknik, videnskab og moderne kunst sig, som vi kendte det, og det syntes at være begyndelsen på en helt ny tid. Nogen mener at dette var tidspunktet hvor menneskets lyse og uskyldige tid endte, mens andre ser det som udviklingens år. Uanset hvad, så er dette en tid af stor historisk betydning. Florian Illies har blandet facts og fantasi og skabt dette underholdende og intense mesterværk som bogen 1913 – Århundredets sommer er.

se-tilbud

Skriv kommentar

*