22.11.63 – af Stephen King

22.11.63 - af Stephen KingHvis du fik chancen for at ændre fortiden, ville du så gøre det? Dette får læreren Jake Epping chancen for da han bliver tilbudt at rejse tilbage i tiden. Hans mission er at forhindre JFK’s (John F. Kennedy’s) snigmord. At forhindre mordet ville måske kunne have ændret noget ved den amerikanske rolle i Vietnamkrigen og måske have standset mordet på Martin Luther King. Der er bare en lille hage ved at skulle tage afsted. Han skal leve fem år i fortiden inden JFK’s mord oprindeligt finder sted før han kan vende tilbage til nutiden.

Jake, som lever under aliaset George Amberson, finder ud af at han faktisk stortrives i fortiden. Det er tiden med Elvis og store klassiske amerikanske biler. Det eneste han ikke er specielt glad for er den tid han bruger på at undersøge alt om enspænderen Lee Harvey Oswald, og om det virkelig var ham der slog JFK ihjel. Men hans arbejde giver ham glæde og det gør de følelser han udvikler for Sadie der arbejder som skolebibliotekar bestemt også. Han trives så godt at han gerne vil blive boende efter hans mission er fuldført. Jake oplever dog at fortiden gør sit til at begivenheden ikke skal ændres, og jo tættere Jake kommer på 22.11.63, jo flere udfordringer får han kastet imod sig.

Men er det nu også klogt at ændre fortiden? Hvilke konsekvenser kan det skabe i fremtiden? Få svaret på dette i Stephen Kings spændende og tankevækkende bog 22.11.63.

Om forfatteren af 22.11.63

Stephen King er født i 1947 og er kendt for sine romaner der altid indeholder masser af gys og gru. Han er især kendt for Ondskabens hotel, En verden udenfor (Shawshank Redemption), Carrie, Stand by me (The body) og Den grønne mil, som alle er blevet filmatiseret.

se-tilbud

Skriv kommentar

*