De anstændige – af Stjernfelt & Eriksen

De anstændige - af Frederik Stjernfelt og Jens-Martin EriksenHer er en bog som tager fat i religionens betydning og rolle i samfundet i dag. Der er tiltagende fokus på emnet og det påvirker i høj grad ytringsfriheden og fører til en masse politiske kampe. De anstændige fortæller hvordan vores såkaldte respekt for andre kulturer i virkeligheden dækker over at vi er blevet et land fyldt med selvcensur og frygt for islamister, for hvad kan de ikke finde på hvis vi krænker deres tro?

Bogen er skrevet af Frederik Stjernfelt og Jens-Martin Eriksen, som bestemt ikke holder igen med deres meninger. Der er ingen censur når forfatterne forklarer konsekvenserne ved at forhindre kritik og begrænse ytringsfriheden, ligesom der heller ikke lægges skjul på hvem de anstændige veletablerede offentlige personer er.

Om bogen De anstændige

Frederik Stjernfelt, professor i semiotik, og forfatter Jens-Martin Eriksen beskriver situationens alvor på en munter og lettilgængelig måde, og de er ikke bange for at nævne de anstændige ved navn. Som forfattere og akademikere må de tages seriøst, da de 2 tilhører samme segment som de anstændige selv kommer fra. Forfatterne kender argumentationsformen og dette gør at bogen fremstår som hårdtslående men yders velargumenteret.

De anstændige er mange og de har betydningsfulde positioner i vores samfund. Det er på tide at de vågner op og indser hvor vi er på vej hen. Vores ytringsfrihed er livsvigtig i et liberalt demokrati og den må ikke begrænses i en sådan grad at det svækker dømmekraften. Konsekvenserne er ikke mindre end uhyggelige.

se-tilbud

Skriv kommentar

*