Fødselsdagshistorier – af H. Murakami

Fødselsdagshistorier - af Haruki MurakamiHer er en samling af hele tolv noveller, der alle er baseret på fødselsdagstemaet. Selvom de mange fødselsdagshistorier er dybt forskellige, så er der en rød tråd som binder dem sammen. Novellerne handler om fødselsdagens magi og hvordan mennesker i alle aldre fra forskellige verdensdele oplever denne særlige dag.

Bogen er skrevet af den populære japanske forfatter og oversætter, Haruki Murakami, som har fundet disse enkle, men tankevækkende fødselsdagshistorier frem. Historierne kommer fra en hel række kendte novelleforfattere, hvis fødselsdagsminder og erfaringer beskrives i denne fantastiske samling af noveller. Blandt de repræsenterede kan nævnes Claire Keegan, Raymond Carver og David Foster Wallace.

Om bogen Fødselsdagshistorier

Haruki Murakami lægger ud med at fortælle om sin egen fødselsdag, hvorefter han præsenterer de enkelte forfattere og deres fødselsdagshistorier. Han slutter af med en historie ved navn Birthday Girl, som han har skrevet specifikt til denne novellesamling. De elleve andre noveller er af nyere dato og de tilføjer alle noget unikt til samlingen. Selvom det er tolv forskellige forfattere der har skrevet disse fødselsdagshistorier, så forenes de meget elegant og sproget føles flydende.

I en tid med et marked der bugner af romaner, så er det rart med lidt forveksling i form af korte og præcise noveller. De har evnen til at kunne udtrykke ét bestemt handlingsforløb og fokusere på netop det der sker. Hvis der ingenting sker i en novelle, så skal man typisk se på hvorfor der intet sker. På denne måde kan noveller sætte en masse tanker i gang og på ganske få sider beskrive en helt konkret situation.

se-tilbud

Skriv kommentar

*