Frederik 2. – af Poul Grinder-Hansen

Frederik 2. - Danmarks renæssancekonge - af Poul Grinder-HansenBiografien om Frederik 2. tegner et portræt af kongen der for de fleste er ret ukendt, men som regerede i Danmark i næsten 30 år og har haft stor indflydelse på europæisk politik. Vi kender bedst hans søn, Christian 4, der har opnået væsentlig større offentlig bevidsthed. Denne bog handler om hans hengivne far.

Poul Grinder-Hansen har en kandidatgrad i historie og middelalderarkæologi. Han er seniorforsker / museumsinspektør på Nationalmuseet og har skrevet bogen om Frederik 2. som et fritidsprojekt, da de seneste års forskning har revideret billedet af kongen og ændret synet på ham i den positive retning.

Om Frederik 2. Danmarks renæssancekonge

Han var så meget andet end blot en jagtglad drukkenbolt og han fortjener at sandheden kommer frem i lyset. Det er ordene fra blandt andet historikeren Anders Sørensen Vedel der har sat kongen i dårligt lys. Han har offentligt i sin ligprædiken udtalt, at Frederik 2. ville have levet længere, hvis han havde holdt igen med sin druk. Det er desværre sætninger som disse folk husker og forbinder kongen med, men det bliver der nu lavet om på.

Udover drikkebroder og jæger, så var Frederik 2. også en hengiven familiefar, en modig kriger og en trofast kristen. Han var en selvsikker og humoristisk mand, der satte pris på god musik og kunst. Han bør huskes som en dygtig politisk leder og et godt menneske, såvel som en værdig konge af Danmark og Norge, hvor han regerede fra 1559 til 1588.

se-tilbud

Skriv kommentar

*