Haldor Topsøe – af Larsen og Lønstrup

Haldor Topsøe - af Thomas Larsen og Anne LønstrupHvis han stadig var i live i dag, så ville han være fyldt 100 år. Haldor Topsøe døde d. 20. maj 2013 og efterlod en stor succesfuld virksomhed, som er opkaldt efter ham selv. Han er blevet kaldt århundredets ingeniør og man har sammenlignet ham med Mærsk McKinney Møller, som også blev født i 1913.

Bogen er skrevet af forfatteren Thomas Larsen og journalisten Anne Lønstrup, som har lavet et portræt af Haldor Topsøe, der giver et troværdigt billede af hvordan han var. Portrættet er skabt på baggrund af Thomas Larsens interviews med Haldor Topsøe, hans familie, kollegaer og samarbejdspartnere. Thomas har førhen skrevet flere andre bøger med personlige portrætter af kendte danske erhvervsfolk og politikere.

Om bogen Haldor Topsøe

Haldor Topsøe startede sin virksomhed d. 10. april 1940. Det var dagen efter tyskernes besættelse af Danmark. Da firmaet kom i likviditetsproblemer i 1972, måtte han for en periode opgive kontrollen. Han endte dog med at købe det tilbage for lidt over 2,5 milliarder i 2007, da han var 94 år gammel, og siden da er firmaet tordnet frem.

Denne mand oplevede utroligt meget i sit lange liv. Blandt andet overværede han flere store historiske øjeblikke og konsekvenserne af verdenskrigene. Han var en berejst person med et utroligt engagement og en helt særlig sans for detaljer. Denne spændende bog er en livsberetning, der kommer helt tæt på den imponerende og unikke mand som Haldor Topsøe var.

se-tilbud

Skriv kommentar

*