Højskolesangbogen – Dansk sangbog

Højskolesangbogen - Den danske højskolesangbogDette er uden sammenligning den mest solgte bog i Danmark. Den er indtil videre udkommet i hele 18 udgaver og i flere millioner eksemplarer. Højskolesangbogen udkom første gang i 1894 og den indeholder alle de vigtigste sange fra vores kulturarv. Derfor indgår ti af sangene fra bogen også i den officielle danske kulturkanon, som har til formål at samle alle de største og vigtigste kunstværker i Danmark.

Den nyeste udgave af Højskolesangbogen indeholder 572 sange fra en lang række forfattere og komponister. Den kendte salmedigter, Nikolai Frederik Severin Grundtvig, er den bedst repræsenterede kunstner i bogen med sine 86 sange. Bernhard Severin Ingemann har 23 sange med, Jeppe Aakjær har 18, Jens Rosendal har 13, Benny Andersen har 11, Steen Steensen Blicher og Thomas Kingo har hver især 10, og de resterende forfattere har højest 8 sange med.

Om Højskolesangbogen

Den nyeste udgave af Højskolesangbogen indeholder i alt 572 danske, engelske og tyske sange fra en lang række kendte forfattere og komponister. Lige siden der blev udviklet tradition for fællessang i Danmark, har bogen været det foretrukne referenceværk. Det er i dag den eneste sangbog hvor du kan finde alle de vigtigste nye og gamle danske sange, viser, salmer og fædrelandssange samlet et sted.

Højskolesangbogen er ikke bare en sanghåndbog, det er et stykke dansk kulturhistorie som aldrig går af mode. Med alt fra salmer til popmusik, er bogen præget af både tradition og fornyelse.

se-tilbud

Skriv kommentar

*