Kaptajn Dinesen – af Tom Buk-Swienty

Kaptajn Dinesen - Ild og blod - af Tom Buk-SwientyBiografien om Wilhelm Dinesen tager os med på en spændende rejse gennem det 19. århundrede og følger Kaptajn Dinesen, som var en stor eventyrer, politiker, officer, jæger og forfatter. De fleste kender ham nok bedst som den verdensberømte Karen Blixens far, men Dinesens liv er en fascinerende fortælling i sig selv, som bestemt fortjener sin egen plads i historiebøgerne.

Forfatteren Tom Buk-Swienty har udover Kaptajn Dinesen skrevet de anmelderroste bestseller bøger, Dommedag Als og Slagtebænk Dybbøl, som hver især handler om slaget ved Als og slaget ved Dybbøl. Begge begivenheder fandt sted i 1864 og Wilhelm Dinesen deltog i krigen som ung og nyuddannet officer.

Om bogen Kaptajn Dinesen – Ild og blod

Denne store og begivenhedsrige fortælling kommer i to bind og dette er det første. Kaptajn Dinesen nåede at opleve flere krige i sit liv, herunder slaget ved Dybbøl i 1864, krigen mod Tyskland i 1870-1871 og borgerkrigen i Frankrig i 1871. Han begik selvmord som 49-årig i 1895, uden at efterlade en umiddelbar årsag til dette.

Kaptajn Dinesen – Ild og blod er en medrivende og fængslende bog, der beskriver de voldsomme krige som Dinesen overværede på tæt hold. Bogen er mindst ligeså meget en beskrivelse af de omvæltninger og krigshandlinger der fandt sted dengang, som det er en biografi om Wilhelm Dinesen.

se-tilbud

Skriv kommentar

*