Mellem rødt og sort – af Jan Guillou

Mellem rødt og sort - af Jan GuillouI Mellem rødt og sort følger vi familien Lauritzen i årene efter første verdenskrig. Brødrene Lauritzen er blevet hårdt ramt både økonomisk og personligt. Albert mistede livet i krigen og Sverre er så sønderknust over hans død at han ikke kan få sig selv til at male igen og kaster sig over reklamebranchen i stedet for. Lauritz og Ingeborg har været nødt til at forlade Bergen da deres søn er i fare for at blive slået ihjel og Oskar mistede alle sine aktiver i Afrika som englænderne erobrede under krigen.  Men brødrene giver ikke så let op og går ind i byggebranchen, hvor de opnår stor succes.

Vi følger familien i overklasse idyllen i Saltsjöbaden og i det hektiske liv i Berlin med dens overflod af dekadente mennesker. Alt tegner lyst og i Europa ser man ikke den fare og ondskab som er i gang med at udvikle sig. Ingen lægger mærke til de store sorte skygger af hagekorset der dukker frem. Familie Lauritzen ser det heller ikke komme, men bliver snart nødt til at erkende at tingene ikke er helt som ventet og de må tage stilling til hvor deres alliance skal ligge.

Om forfatteren af Mellem rødt og sort

Mellem rødt og sort er tredje del af Jan Guillous romanserie, Det store århundrede. Første bind var Brobyggerne og derefter kom bogen Dandy. Jan Guillou er født i 1944 og er uddannet journalist. Udover at være forfatter er han også en aktiv debattør. Han har skrevet bøger som Ondskaben, krimiserien om Carl Hamilton og historien om Arn, som er nogle af de mest kendte bøger og som også er blevet filmatiseret.

se-tilbud

Skriv kommentar

*