Patriarkens hændelige død

Patriarkens hændelige død - af Leif DavidsenDenne fremragende spændingsroman fra Leif Davidsen bevæger sig omkring flere stærke emner som kærlighed, hævn, religion og politik. Forfatteren har ordet i sin magt og forstår at fange og underholde læseren på et højere plan, hvilket har gjort Patriarkens hændelige død til en bestseller på rekordtid.

Leif Davidsen er forfatter og journalist, født på Nordfyn i 1950 og tidligere korrespondent i Moskva for Danmarks Radio. Det er derfor ikke helt tilfældigt at Patriarkens hændelige død også tager sted i Moskva. Forfatteren har tidligere skrevet flere bøger og digte om Sovjetunionen, og selvom hans spændingsromaner er fiktion, så ligger de ofte meget tæt op ad virkeligheden.

Om bogen Patriarkens hændelige død

To umiddelbart usammenhængene dødsfald finder sted i Moskva, indenfor det samme døgn. Ruslands patriark sover ind, mens danskeren Gabriel Lassen bliver tævet ihjel. Adam, som er Gabriels tvillingebror, får fat på oplysninger der antyder, at der muligvis er en forbindelse mellem de to dødsfald.

Adam forsøger at opklare brorens død og det fører ham tilbage til det kommunistiske Sovjetunionen i halvfjerdserne, hvor forældrene til tvillingerne først mødte hinanden. Han rejser rundt i det moderne Rusland og der indgås nogle uheldige alliancer mellem staten og kirken, hvilket resulterer i et stort russisk drama. Patriarkens hændelige død er fyldt med historiske detaljer, der gør hele historien meget troværdig. Det er en solid, spændende og gådefuld bog, der underholder og fascinerer på en måde som kun Davidsen kan.

se-tilbud

Skriv kommentar

*