Profeterne i Evighedsfjorden – K. Leine

Profeterne i Evighedsfjorden - af Kim LeineHer er en vidunderlig roman om et lille grønlandsk samfund i 1700-tallet. Profeterne i Evighedsfjorden tager dig med på en fantastisk rejse tilbage i tiden og kommer helt tæt på to splittede kulturer, nemlig grønlænderne og kolonisterne. Historien er inspireret af virkelige hændelser og foregår både i Danmark, Grønland, Norge og på det åbne hav.

Forfatteren Kim Leine kommer fra Norge og har arbejdet 15 år i Grønland som sygeplejerske. Han skriver flydende, fængslende og så detaljeret, at man næsten føler man er en del af begivenhederne.

Om bogen Profeterne i Evighedsfjorden

Historien udspiller sig omkring den unge Morten Falck, som studerer til præst. Han rejser til et lille samfund i Grønland hvor han skal fungere som præst. Det viser sig dog at give større udfordringer end han havde regnet med, og man tager ikke bare lige tilbage til Danmark når der kun kommer et skib forbi én gang om året.

De to dybt forskellige kulturer kan ikke holde hinanden ud og problemerne vokser mellem dem. De kristne grønlændere er i oprør og drømmer om frihed, og Morten Falck er havnet midt imellem den danske overmagt og de grønlandske frihedsdrømme. Hvilken side vælger han at holde med? Køb Profeterne i Evighedsfjorden og få svaret på dette samt mange andre overraskelser fra de spændende begivenheder.

se-tilbud

Skriv kommentar

*