Vær nær – af Tor Nørretranders

Vær nær - af Tor NørretrandersBogen tager fat i et aktuelt problem i dagens samfund, nemlig manglen på sammenhæng og sammenhold. Vi har tilsyneladende glemt alt om medfølelse, venlighed og at behandle andre som vi selv ønsker at blive behandlet. Vær nær viser hvordan vi kan komme hinanden ved og skabe sammenhæng i samfundet igen.

Tor Nørretranders har skrevet denne bog og flere andre populær-videnskabelige bøger. Han er tidligere direktør for Mindship Fonden og blev adjungeret professor for Ledelse, Politik og Filosofi på Handelshøjskolen i København i 2003. Tor Nørretranders havde sit første store gennembrud som forfatter i 1991 med bogen Mærk Verden.

Om bogen Vær nær

Vær nær tager fat i den nyeste forskning, som viser at vi bliver påvirket mere af hinanden end vi er klar over. Sproget har stor indflydelse på hvordan vi lever og behandler andre. Forfatteren kigger på hvordan de forskellige sprog behandler empati og prøver at finde en fælles erkendelse. I flere årtier er det gået den forkerte vej og vi tænker mest på os selv og har ingen tillid til andre.

Det tyder dog på at disse egenskaber nu er på vej tilbage. Dybest set hænger vi sammen og ønsker at kunne åbne os og vise medfølelse for andre. Det er vores natur. Vær nær pointerer vigtigheden af nærvær og sammenhold og kommer med værktøjer, der hjælper os med at bekæmpe ulighed i samfundet.

se-tilbud

Skriv kommentar

*