Werner Best – af Niels-Birger Danielsen

Werner Best - af Niels-Birger DanielsenBogen af Niels-Birger Danielsen fortæller om en af de politisk set mest betydningsfulde personer i Danmark i besættelsesmagtens ledelse under 2. verdenskrig. Her får du historien om Werner Best, lige fra hans tidlige bedrifter, under og efter krigen.

Forfatteren af bogen, Niels-Birger Danielsen, er journalist og historiker. Han har specialiseret sig i historien omkring besættelsestiden og har før skrevet bogen om Karl Heinz Hoffmann, som var chef for Gestapo.

Om bogen Werner Best

Werner Best var en af mændene der satte jødeaktionen i gang i 1943. Han lod mange jøder flygte til Sverige og sørgede for at Danmark undgik store ødelæggelser under befrielsen i 1945. Han er også kendt som hjernen bag Gestapo og var med til at udvikle ideen bag Kz-lejrene. I denne biografi kommer man helt tæt på personen, og forfatteren har blandt andet fået fat på nogle hidtil ukendte breve, som blev sendt til og fra hans familie, kone og danske venner.

Werner Best var en af topspillerne i Nazi-Tyskland og enhver med interesse for Danmarks historie og besættelsestiden, vil blive suget ind i denne velkomponerede bog, som er fyldt med ægte gys fra virkeligheden. Det er bestemt en læseværdig bog, der til hver en tid kan hamle op med enhver krimi.

se-tilbud

Skriv kommentar

*